categories

Wandelen en coachen in Reeuwijk en Gooi & Vechtstreek

 

Het is heel gezond om van tijd tot tijd een moment te nemen om vrijuit te praten. Over de dagelijkse beslommeringen, maar ook over de knelpunten net onder de oppervlakte.


Twijfels of emoties die soms de kop op steken en zorgen voor belemmeringen in je werk of privéleven. Onderlinge communicatieproblemen. Stress. Conflicten. Psychische of lichamelijke klachten. Er zijn veel dingen die ons uit balans kunnen brengen.

 

De natuur heeft een onmiskenbare meerwaarde als het gaat om opnieuw in balans komen.

 

 

De rol van de natuur

In mijn afstudeerscriptie schrijf ik over de positieve invloed van de natuur. Eerst de prikkeling van alle zintuigen, maar ook het contact met natuurlijke (levens)energie dat je kunt waarnemen op een andere frequentie zorgen ervoor dat jij je beter gewaar wordt van eigen emoties.

 

Jouw lichaam in beweging laat jouw geest ontspannen. De natuur brengt je meer in contact met jezelf.

Bewust buiten en Wandelen

 

Door de fysieke inspanning van het lopen kom je ook mentaal in beweging. Er komt dan snel een dieper gesprek op gang. Daarin ben ik jouw gesprekspartner, klankbord, luisteraar, observant. Ik reik je een beeld aan, een oefening of een metafoor en ik geef op zijn tijd feedback. Tijdens de wandeling is er ruimte voor woorden, maar ook voor stilte, gedachten, gevoelens en emoties.

 

Deze vorm van begeleiding in de natuur kan uitstekend onderdeel uitmaken van het analytisch therapeutische en coachingproces.

 

De natuur biedt verrassend veel metaforen, symbolen en diepere lessen voor het eigen leven. Ik maak vaak op een creatieve manier gebruik van natuurlijke elementen. Zo kunnen omgevallen boomstronken, stilstaand water, wind, geuren, dieren als metafoor dienen in jouw begeleidingsproces.

 

Wandelen in de natuur is complementair aan de reguliere persoonlijke begeleiding. Bovendien is dit een zeer krachtige, pro-actieve manier om inzicht in de eigen psyche te krijgen en "natuurlijk leiderschap" te ontwikkelen.

 

Ben je een echte doener?

Of houd je van veel fysieke interactie met de natuur?

Dan is Vliegeren en coachen vast iets voor jou.

 

Wil je meer weten over coaching in de natuur, neem contact op.

 

 

 

 

 

FONDS

PSYCHISCHE

GEZONDHEID


Bijna twee derde van de Nederlandse vrouwen en meer dan de helft van de mannen geeft aan dat de natuur ingaan depressieve klachten verlicht.

 

Dit blijkt uit onderzoek van Fonds Psychische Gezondheid onder 1.026 respondenten.


 

 

 

Bewust Buiten

 

 

 

De natuur is puur. Het authentieke ervan maakt ook het authentieke in mensen los.


De natuur oordeelt niet, maar is gewoon zichzelf waardoor mensen ook makkelijker zichzelf zijn!

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je wandelt heb je tijd om even stil te staan!