categories

Gebrek aan vitaliteit?

Niet vitaal zijn gaat verder dan alleen “een tijdje uit de running” zijn of "niet goed in je vel zitten". Het heeft meestal een diepgaand effect op ons als mens.

 

Ervaar jij een tekort bij onderstaande drie begrippen die  bij de term vitaliteit  centraal staan?

  • Energie: Je voelt jezelf niet energiek
  • Motivatie: Je hebt moeite bij het stellen van doelen in je leven of moeite om die doelen te behalen
  • Veerkracht: Je mist de persoonlijke kracht om met de dagelijkse ups en downs om te gaan

 

Herken je jouw klacht in bovenstaande gebieden? Misschien worstel je ook met dingen (symptomen) die je zijn overkomen:

  • Problemen op het werk, Burn-out of ontslag
  • Verlies van een geliefde
  • Strubbelingen in het gezin, familieleden of met privé relaties
  • Langdurig of ernstig ziek zijn. Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK)
  • Stress, depressieve gevoelens of eenzaamheid

waardoor je, je minder fit en vitaal voelt dan je zou willen! De omstandigheden zorgen meestal al voor een moeilijke periode waarbij niet zelden het zelfbeeld verstoord raakt of andere psychische symptomen optreden.

 

Door allerlei oorzaken kun je regelmatig frustraties, angsten, onzekerheid, klachten in het lichaam of woede ervaren. Je energiepeil is laag. Misschien kost het je moeite om altijd en overal jezelf te zijn.

Dit zijn lichamelijke en/of mentale symptomenDie zou je mogen opvatten als raadgevers: het is tijd om actie te ondernemen.

Meer over symptomen

Duurzaam meer energie, motivatie en veerkracht? Tijd voor actie!

Actie:

Samen gaan wij op zoek naar oorzaak waar een klacht of symptoom vandaan komt. Wat zijn mogelijke blokkades, projecties en/of overtuigingen die ervoor zorgen dat een klacht blijft bestaan of klachten terugkomen? Door dat aan te pakken kan het zelfhelend vermogen van het lichaam weer gaan werken.

 

Wat kan Jaap voor mij betekenen?

Bij een analytisch therapeutisch coach kun je vrijuit praten over alles dat je bezighoudt. Zo leer je jezelf kennen: je manier van denken, je houding ten opzichte van anderen, je belangrijkste drijfveren en motivaties.

Samen met mij ga je analyserend aan de slag om vanuit het hier en nu verbeteringen aan te brengen in jouw situatie. Dat geeft blijvend (!) meer plezier in het leven, gezonde relaties en voldoening uit je werk.

Analytisch therapeutische coaching baseert zich op de theorie en methodiek van de analytische psychologie, ontwikkeld door Carl G. Jung. Jaap de Vries is gecertificeerd analytisch coach. Hij begeleidt niet alleen, hij staat ook tot jouw dienst als klankbord, vertrouwenspersoon en creatief meedenker.

Meer over Jaap de Vries

 

 

Wat levert persoonlijke analytisch therapeutische coaching mij op?

De oorzaken van jouw manier van denken en handelen worden helder. In plaats van je opgesloten te voelen, kijk je weer met een open blik naar je eigen mogelijkheden en talenten. Lichaam en geest zijn weer in balans!

Je kunt je energie weer gebruiken als een krachtige motor om je levensdoelen te realiseren. Met coaching bereiken veel mensen datgene waar ze al lang naar streefden: een inspirerend leven met zinvol werk en echte relaties. Rust, authenticiteit, ontplooiing, acceptatie en zingeving zijn mogelijk als je jezelf goed kent. Van buiten en (diep) van binnen.

Meer resultaten


Vitaliteit

 

Alle belangrijkste mogelijkheden en wetenswaardigheden op een rij. Lees verder!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle belangrijke aspecten van Analytisch therapeutische coaching op een rij:

 

Heb je behoefte aan individuele begeleiding naar regie over jouw leven door fitheid en mentale balans? Kies dan voor Jaap.

Meer weten?

Neem contact met mij op voor een persoonlijk verkennend gesprek?