categories

Workshop: van Klacht naar Kans en Kracht


Worstelt u ook met vragen op belangrijke kruispunten in uw leven? Dat kunnen vragen zijn over privé- of werksituaties. Of (on)begrepen gezondheidsklachten (SOLK)₁₎ spelen een rol. Antwoorden zijn vaak moeilijk te vinden.

 

Op een ontspannen manier een duidelijk beeld krijgen van wat er speelt? De workshop "Van klacht naar kans en kracht" biedt mogelijkheden om uw moeilijkheid inzichtelijk te maken.

 

Imaginatie, zich iets verbeelden, ergens een bepaald beeld bij hebben is misschien wel het krachtigste psychologische middel dat er bestaat. Het is immers de manier waarop de geest informatie codeert, opslaat en verwerkt. Mensen spreken, denken en voelen in beelden en handelen vanuit hun beelden. Wat mensen werkelijk zijn is dan ook te vinden in hun innerlijke beelden. Daar komen psyche, lichaam en gedrag samen.

 

In de workshop gaat het om jouw innerlijke beelden  naar "buiten" te brengen. Zodat de profesioneel analytisch therapeutisch coach  jou de juiste vragen kan stellen die jou inzicht geven over van hoe het er bij jou van binnen uitziet. Hoe jij de dingen ziet, voelt en verwerkt.

 

Uitingen via creatieve werkvormen is een van de oudste overleveringen van de mens. In de oertijd maakten mensen al tekens op rotsen; zo gaven ze uitdrukking aan wat er bij hen leefde. En dat is wat wij vandaag de dag ook doen als we met creatieve werkvormen werken. Gedeeltelijk bewust, gedeeltelijk onbewust komt in de uiting  naar boven wat er in je omgaat.

Tekeningen geven inzicht in je belevingswereld, maar zijn wel altijd een momentopname. De tekening geeft weer wat er in deze periode bij jou op de voorgrond staat. Een tekening is een spiegel van jouw ziel. Een beeld van hoe jij denkt voelt en handelt.

 

Door de tekenopdrachten in deze workshops kom je in contact met je meer onbewuste gedachten en overtuigingen, waardoor je nieuwe inzichten krijgt en antwoorden op vragen.

Meer weten?

₁₎ Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten

Enthousiast geworden?

De workshop

De workshop bestaat uit  3 dagdelen.

Belangrijke noot:

Je hoeft absoluut niet creatief te zijn of te kunnen tekenen.

Een artistiek resultaat is niet belangrijk.

Individuele aandacht

Ik werk met kleine groepen: 3 tot 6 personen. Zodat ik iedereen individuele aandacht kan geven.

 

Kosten

De prijs, inclusief materiaal, koffie en thee met iets lekkers, is, voor de gehele workshop,

serie van drie delen € 145,-

 

Locatie

Atelier Reeuwijkse Poort 311, Reeuwijk

 

Planning

De komende workshops 2018 staan gepland op:

  • Maandagavond 8, 15 en 22 januari 2018 Code: WS 1   (alleen voor vrouwen)
  • Vrijdagochtend  12, 19 en 26 januari 2018  Code: WS 2     (alleen voor vrouwen)
  • Dinsdagavond 16, 23 en 30 januari 2018  Code: WS 3

 

Tijdstippen overdag van 09:30 – 12:00 uur

Tijdstippen ’s avonds van 19:30 – 22:00 uur

 

Inschrijven?

Meld u aan met de gewenste data (of Code). Direct inschrijven

Wilt u meer informatie bel 06 50687526

 

Bijna alle chronische problemen (fysiek, emotioneel en mentaal) komen voort uit je systeem van herkomst. De NIET AF gemaakte eindjes staan liefde en erkenning, vitaliteit, gezondheid en geluk, acceptatie en waardering in de weg.


In de analytisch therapeutische coachingspraktijk maken we vaak gebruik van creatieve werkvormen. In combinatie met woorden kunnen deze je helpen de knopen te ontwarren, zodat je kunt zijn/worden wie jij bent.

 

Je vindt vrede en innerlijke rust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Familie- en zelfbeeld
De onderstroom van zelfbeelden, strijd, verwondering en wat we kunnen ontwikkelen

 

Doorslaggevend voor hoe we in het leven staan, is de onderstroom van innerlijke beelden.

De impact van met name de zelfbeelden op ons handelen in de praktijk van alledag, kan niet genoeg op waarde worden geschat.

De invloed hiervan op onze identiteit, op onze relaties en op hoe we ons gedragen is misschien wel het grootste geheim in de moderne psychologie.

 

 

Ervaring van deelnemers:

 

Drie halve dagen met verwerkingsmogelijkheid is

vruchtbaarder dan alles op 1 dag!

Het gaf mij veel in-zicht en het was leerrijk. Op basis van deze

kennismakingsworkshop heb ik met Jaap nog een aantal individuele

begeleidingsgesprekken gehad!

 

 

 

Jaap, ik heb veel aan je hulp gehad en vond het ook gewoon erg leuk om met jou en op deze manier te werken. Ik vind nog steeds erg  bijzonder dat dat creatieve proces zo diep doorwerkt! Ik heb geleerd naar mezelf te kijken als mooi mens en tegelijkertijd heb ik ook de schaduwkanten die daarbij horen kunnen accepteren.

 

De gesprekken heb ik als een verrijking voor mezelf ervaren en ik zou iedereen gunnen om op deze prettige en eerlijke manier geholpen te worden.