categories

Het verhaal van GIDS Jaap de Vries

In het verlangen mijzelf te zijn en mezelf te accepteren wie ik als man ben, met al mijn tekortkomingen en kwaliteiten en daarvoor "te durven staan", ben ik “mijn weg” gegaan.

 

Dat speelde zich vaak in stilte af. En het was geen glorieuze weg. Het was een weg van luisteren naar gevoelens, het afstaan van onnodige ballast en aangeleerd gedrag, verlies (op meerdere niveaus) pakken en het onder ogen zien van onmacht en pijn.

Initiatie

Langzaam aan liet mijn "nieuwe manbeeld” zich het licht zien. Er ontvouwde zich een nieuwe structuur; ik kwam in contact met mijn instinctieve mannelijke energieën en kracht, maar ook in kalmte, mededogen, een innerlijke veiligheid en een innerlijk weten wat goed en kwaad is!  Mijn mannelijke en vrouwelijke  kwaliteiten hebben zich verenigd.

 

Ik voel mij een man die handelt van uit zijn hart. Geen macho, geen softie, maar een man die kan invoelen en ook kan optreden. Ik draag verantwoordelijkheid voor mijzelf en voor de wereld om mij heen.

 

De weg van initiatie en individuatie (mijn weg) heb ik gelopen en begrijp ik als man steeds beter. Daarom kan ik deze intiatieweg overdragen, ben ik zowel jouw gids als voor de volgende (jongens) generatie.

 

Lees meer over Jaap de Vries en zijn deskundigheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het proces van initiatie en individuatie

leidt ons naar de essentie van

wie we zijn en wat we te

doen hebben in deze wereld.