categories

Kennismaking en intake


De meesten van ons hebben niet zoveel ervaring met coaching. Dat betekent dat het heel moedig is als je erkent dat je ondersteuning accepteert. Dat is voor de meeste mensen heel spannend.

Als je de stap hebt ondernomen om contact met mij op te nemen, dan maken we een afspraak.

 

 

Kennismaking

We zullen in dat gesprek het volgende bespreken:


Je krijgt de ruimte én de tijd om alles te vragen, zodat je een afgewogen keuze kunt maken. Na het gesprek kun je nog een aantal dagen nadenken voor je je besluit neemt. Belangrijk is dat de begeleidingsvorm en de begeleider je aanspreekt. Dit traject moet je het vertrouwen geven dat het je verder kan helpen.

Waarom is dat belangrijk? Jij bent uniek en de vraagstelling is dat ook. Er zijn vele vormen van coaching en begeleiding.

 

Intake

Heb je besloten om het coachingstraject in te gaan, dan bel je voor een eerste afspraak: het intakegesprek. In dit gesprek zal ik een aantal vragen stellen om een beeld te krijgen van jou en je leefsituatie. En wat je persoonlijke doelen en de heikelpunten waaraan je wil gaan werken.

Samen formuleren we jouw doel. Dit helpt je er gedurende het traject aan herinneren wat je wilt bereiken met de coaching.

 

 

Coachingsessies

Vanaf de tweede sessie begint het begeleidingstraject. Per sessie bekijk jij waarover je het zou willen hebben. Daarnaast mag je verwachten dat ik vragen stel en je zal uitnodigen voor het bespreken van bepaalde thema's.

 

Jij bepaalt het doel.

 

Je geeft aan als iets je niet bevalt of juist verder zou willen ingaan op een onderwerp. Er is geen vast programma waaraan we ons houden, persoonlijke groei naar jouw doel is leidend.